Meny
Bilde: Kongsberg Digital har lansert en ny simulatorapplikasjon for ringnotfiske.

Lofotens mest avanserte fiskerisimulator

02.05.2024
En ny og avansert fiskerisimulator ble demonstrert under et arrangement hos Nordland videregående skole (Lofoten Maritime) denne uka. 
Kongsberg Digital har nylig gjennomført et prosjekt finansiert av FHF (Norges Fiskeri- og Havbruksnærings Forskningsfinansiering) for utvikling av simulatorer for ringnotfiske.

Den nye simulatoren ble demonstrert for prosjektaktørene og andre interessenter under et arrangement hos Nordland videregående skole, og skal nå rulles ut til flere utdanningsinstitusjoner. 

- Dagens fiskeoperasjoner er avanserte og krever svært kompetente mannskap om bord på fartøyene. Ved å legge til ny funksjonalitet for ringnot, kan enda flere yrkesfiskere få verdifull opplæring som øker sikkerheten og effektiviteten, samt gir en mer bærekraftig tilnærming til fiskeri. Vi er stolte av å kunne bidra til utviklingen av denne industrien, som er avgjørende for en stor del av verdens befolkning, sier Are Føllesdal Tjønn, administrerende direktør, Kongsberg Digital. 

Har du en nyhet du vil dele? Send den til post@vlnf.no

Simulatoren gjør at mannskapet på en båt kan trene på alle faser av ringnotoperasjoner som eksponerer dem for risiko eller utstyret for skader

- Som tidligere fisker har jeg selv sett viktigheten av å ha mulighet til å øve på disse operasjonene. Opplæring i bruk av ringnot ved hjelp av en simulator vil være kostnadseffektivt og ikke minst er det et viktig grep for å unngå skader på både mannskap og utstyr, sier fagsjef Rita Naustvik i FHF.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!
Sjømat

LES FLERE NYHETER