Meny
Widerøe starter direkterute til Tromsø - neste år!

Direkterute til Tromsø og FOT-ruter

05.09.2024 | Tekst: Aleksander Nordahl
Widerøe setter opp direktefly fra Tromsø til Leknes neste sommer. Høringen på FOT-rutene er i gang. 
Denne uken var administrerende direktør i Widerøe Tore Jenssen i Tromsø, og her slapp han nyheten om at de relanserer direkteflyet fra Tromsø til Lofoten. 

- I dag er det klart at Widerøe vil starte opp denne ruten fra sommerprogrammet, med oppstart april neste år. Det blir daglige flyvinger mellom Tromsø og Leknes, skriver Widerøe i sin pressemelding

Sterkt ønsket rute
Næringslivet i Lofoten har lenge etterlyst en direkterute nordover, og har sammen med politisk ledelse de siste årene jobbet tett for å oppnå dette. Flere møter med Widerøe er avholdt og i den nylige medlemsundersøkelsen til næringsforeningen svarte rundt 80% at de ville ha en direkterute til Tromsø. 

- Dette er veldig gode nyheter og noe vi har kjempet hardt for. Det er lovt daglige avganger men det er synd at det ikke settes opp før i april. Mange skulle ønsket at dette ble en realitet allerede i vinter, sier daglig leder Aleksander Nordahl i næringsforeningen. 

Høring på FOT-rutene 
Sist uke ble arrangerte også Vågan kommune et digitalt møte mellom næringsforeningene, kommunene og flyplassene i Lofoten. Her ble forslaget til nye FOT-ruter gjennomgått og diskutert. 

Leknes kommer godt ut av forslaget, mens morgenflyet fra Svolvær er fjernet. Dette skaper utfordringer for næringslivet øst i regionen og er noe som en prøver å få omgjort. 
 
Samferdsel

LES FLERE NYHETER