Meny
Besøk på Silverdawn

Cruisenæringen inviterte til dialogmøte

09.10.2024 | Tekst: Aleksander Nordahl
Cruiserederiene Carnival og RCCL inviterte næringslivet og det offentlige til dialogmøte ombord på cruiseskipet Silverdawn. 
Cruisenæringen er sterkt representert i Lofoten, gjennom nesten daglige besøkt i havnene. Næringen bidrar til at det er stor aktivitet hos reiselivsselskapene i regionen, men de får også en god del negativt fokus. Denne uken inviterte derfor representanter for RCCL og Carnival til dialogmøte med kommunen og næringslivet. 

Møtet foregikk ombord på cruiseskipet Silverdawn som lå til kai på Leknes Havn. Ordfører i Vestvågøy, Jonny Finstad var en av deltakerne som fikk høre om hvordan rederiene jobber opp mot ulike destinasjoner og ikke minst på bærekraft. Sammen med flere andre representanter fra kommunen, både fra administrasjonen og politisk, var også flere reiselivsselskaper invitert ombord for å diskutere hvordan en sammen kan finne gode løsninger fremover. 

- Det er veldig bra at de tar initiativ til et slikt møte. Cruise er med på å bidra til at reiselivssesongen nærmer seg å bli helårlig, og har nok dessverre fått et litt ufortjent dårlig rykte på miljøsiden. De må ta ansvar for utslippene de bidrar med, men det føler jeg de gjør. Den dialogen og det arbeidet de gjør med tanke på utviklingen av lavutslippsdrivstoff er spennende, sier daglig leder Aleksander Nordahl i Vest-Lofoten Næringsforening. 

Les også: Reiselivet i Lofoten trenger 1.000 ansatte

Rundtur ombord
De rundt 20 personene som var invitert denne gangen fikk også tid til en omvisning rundt på skipet, med fokus på resirkuleringssystemet og motorrommet. Det var heller ikke vanskelig å se at dette var et av skipene som tilhørte high-end segmentet til RCL, med lugarer på størrelse med store leiligheter og en Breitling-butikk. 

- Det er stor forskjell på de ulike cruiseskipene som kommer til Lofoten, og ikke minst på hvem som er ombord. Vi har nok en vei å gå i Lofoten til å bli enda flinkere til å tilpasse oss den målgruppen som kommer. Dette er noe vi skal jobbe mer med, sier Nordahl. 

Tilbakemeldingen fra de fremmøtte var at slike møter var veldig nyttig og at en håpte det kunne gjenta seg hvert år. 

Bli medlem i næringsforeningen: Bli medlem


 
Reiseliv

LES FLERE NYHETER