Meny
Flere servicetilbud må på plass sier medlemmene i næringsforeningen.

- Flere toaletter og parkeringsmuligheter

04.10.2024 | Tekst: Aleksander Nordahl
I årets medlemsundersøkelse etterlyses det satsning på bedre tilrettelegging for turismen. 
- Informasjon til turister om trafikk, lover og regler, forsøpling etc. Bedre tilrettelegging med søppelhåndtering og toaletter. Flere trafikkvakter i alle kommuner, skriver et medlem som svar på spørsmålet om hva vi kan gjøre før neste års reiselivssesong. 

Servicetilbud som toaletter og parkering er nevnt hos nær halvparten som har svart i Vest-Lofoten Næringsforenings medlemsundersøkelse. Her fremkommer det også at det savnes flere bobilcamper eller tømmestasjoner for bobiler. 

Flere peker også på at vi må samarbeide i Lofoten, både næringsliv, kommuner og nasjonale myndigheter om å finne felles løsninger. 

Dette er noe som vil bli diskutert på et reiselivsseminar i Svolvær neste uke: Har vi invitert til fest uten å dekke bordet? Seminaret er åpent for alle - så meld deg på om du vil diskutere hvordan vi kan finne gode løsninger. 
 
Bedre vei og turistskatt
Mange trekker også frem at vi må ha bedre veier og at turistskatten må komme Lofoten til gode. Turistskatten er ventet å komme på høring i løpet av høsten og her vil Lofoten mest sannsynlig bli et pilotprosjekt. Det er samtidig knyttet spenning til hvordan regionen kommer ut på samferdselssiden i det kommende statsbudsjettet. 

- Turistskatt og vei er viktige tiltak for å bedre forholdene i Lofoten, men de kommer først på plass om mange år. Vi vet allerede nå at det kommer like mange, om ikke flere turister hit neste år, og da må vi sette oss ned nå og finne noen korte og konkrete tiltak som vi kan få på plass raskt. Flere toaletter og informasjon til turistene er gode ideer på dette, sier daglig leder Aleksander Nordahl, i Vest-Lofoten Næringsforening. 

Les også: Hvordan ser det nordnorske styrerommet ut?


 
Reiseliv

LES FLERE NYHETER