Meny
Advokat Hanne Elise Skare fra Advokatfirmaet Øraker er første foredragsholder på høstens styrekurs.

- Styreverv er mer enn bare å delta i møter

19.09.2024 | Tekst: Aleksander Nordahl
Styret ditt er en viktig ressurs for selskapet, og bør benyttes mer enn bare i styremøtene.
Næringsforeningen setter i høst fokus på styrearbeid og lanserer nå "Styrelisten Lofoten" og inviterer til styrekurs gjennom Egga Utvikling. På første samling er advokat Hanne Elise Skare i Advokatfirmaet Øraker invitert til å fortelle mer om styrets formelle oppgaver og ansvar.

Styrearbeid innebærer mer enn å delta på møter og bidra med innspill. Det innebærer også et betydelig juridisk ansvar. Å kjenne til grunnleggende regler om hva som er styrets rolle og oppgave, hvilke rettslige rammer det skal navigeres innenfor og hvilke virkemidler som kan tas i bruk skaper trygghet ved utøvelsen av styrevervev, sier advokat Hanne Elise Skare fra Advokatfirmaet Øraker AS. 

Vi anbefaler alle våre medlemmer til å melde seg på. Begrenset med plasser så lurt å være tidlig ute. Påmelding styrekurs

Styrets formelle oppgaver
Skare har lang erfaring med å bistå små og mellomstore virksomheter i regionen med juridisk rådgivning rundt styrets rolle og oppgaver. Dette gjelder både ved daglig drift og når det oppstår særlige situasjoner som krever at styret tar grep. Hun er også bostyrer i konkursbo, og har erfaring med hvilke årsaker som ofte er grunnen til at konkurs inntreffer.

Kurset består av 4 samlinger, og bygger på en helhetlig fagplan som er utviklet i samarbeid med UIT og næringslivet i Nord-Norge. Kurset vil gi deg verktøyene du trenger for å utvikle dine ferdigheter og bidra til vekstkraftige bedrifter i nord. 

Følgende tema vil bli belyst: 
  • Styrets formelle oppgaver og ansvar (23.oktober 24 - Nordis, Svolvær)
  • Det høyt presterende styret (27.november 24 – Meieriet Kultursenter, Leknes)
  • Det fremtidsrettede styret (29.januar 25 – Nordis, Svolvær)
  • Det verdiskapende styret i praksis (26.februar 25 – Meieriet Kultursenter, Leknes)
Vil du bli styremedlem? 
Gjennom Lofoten Næringsforum, et samarbeid mellom alle næringsforeningene i Lofoten, har vi nå lansert Styrelisten Lofoten. 

Styrelisten er en database for å matche lokale bedrifter med lokale ressurspersoner som kan tre inn som styremedlemmer. Et gratis verktøy og digital møteplass for å koble styrekandidater og bedrifter. 

Her kan alle registrere seg og ikke minst lete etter potensielle styrekandidater. 

Sjekk ut siden her: Styrelisten Lofoten
 
Generelt

LES FLERE NYHETER