
Framtidstro på Sjømatkonferansen i Lofoten
Unge som har tatt steget – eller som er på god vei inn kystnæringene – deltar også i diskusjonene.
- Vi har satt sammen et spennende og innholdsrikt program med en bredde som favner om både tradisjonsrike og unge sjømatnæringer, og vi legger vekt på å snakke om hva som skal til for å sikre en vital, bærekraftig og lønnsom sjømatnæring for fremtiden, sier Marita Sedeniussen.
Hun er medeier i rederiet Rowenta, som sammen med Sjømatutvalget i Vest-Lofoten Næringsforening og en rekke fiskeri- og oppdrettsbedrifter har tatt initiativ til konferansen. Kristel Pedersen i Doxacom er prosjektleder for konferansen.
Sjømatkonferansen avholdes på Lofoten Bio Center. Programmet er delt opp i de fire temaene tang, laks, hvitfisk og hval, og er sydd sammen med de røde trådene rammevilkår og framtidstro.
Konferansen starter, som seg hør og bør, med sjømatlunsj.
- Det blir både faglige innlegg, intervjuer og en avsluttende paneldebatt. Formålet er å bidra til økt kunnskap om, og interesse for næringen i forkant av høstens valg, forteller Sedeniussen.
- Vi lytter til unge stemmer som ønsker seg en fremtid i sjømatnæringene og hører hvilke verdier laksenæringen legger igjen i regionen vår. Vi ser på hvordan vi kan legge til rette for rekruttering og vekst i flåte og landindustri. Og vi får ikke minst synspunkter på hvalfangst i et bærekraftsperspektiv fra både næring, forskning og miljøbevegelse, avslutter Sedeniussen.
Sjømatkonferansen i Lofoten er gratis å delta på, men krever påmelding.
Sjømatkonferansens program er under utvikling og oppdateres fortløpende her.
Påmelding til Sjømatkonferansen gjøres her.
For mer informasjon ta gjerne kontakt med:
- Marita Sedeniussen, medeier Rowenta AS og representant for arrangørgruppen, telefon 416 96 800.
- Kristel Pedersen, rådgiver Doxacom AS / fungerende leder for Sjømatutvalget i Vest-Lofoten Næringsforening og prosjektleder Sjømatkonferansen i Lofoten, telefon 997 02 387.
Om Sjømatkonferansen i Lofoten:
Sjømatkonferansen i Lofoten er en del av den årlige Høstvekka på Leknes, og arrangeres av Sjømatutvalget i Vest-Lofoten Næringsforening i samarbeid med Nordly, Insula, Lerøy, Isqueen, Norfra, Lofoten Fisk, JM Langaas, Rowenta og Doxacom. Konferansen er støttet av Råfisklaget, Fiskebåt, Norsk Hval, Samfunnsløftet og Sparebank 68 grader nord.
Sjømat