Meny
Lars Nymo Trulsen i Formue presenterer tall om nordnorske styrerom

Hvordan ser det nordnorske styrerommet ut?

01.10.2024 | Tekst: Aleksander Nordahl
Næringsforeningene i Lofoten setter ekstra fokus på styrekompetanse denne høsten. 
- Forskning viser at å hente inn kvinner i styrene vil ha en positiv effekt på resultatene til selskapene, sier daglig leder Lars Nymo Trulsen i Formue på et lunsjmøte i Svolvær denne uken. 

Vest-Lofoten Næringsforening, Vågan Næringsforening og Røst Næringsforening denne høsten om å sette fokus på hvordan bedrifter i regionen kan skape mer verdi ved å være mer bevisst på hvordan styrene deres er sammensatt. Ikke bare med tanke på kjønnsbalanse, men også med tanke på kompetanse og tilknytning til selskapet. 

- Å hente inn en ekstern styreleder vil i aller høyeste grad styrke selskapet. Å få inn en person som kan stille vanskelige, men samtidig de riktige spørsmålene vil hjelpe bedriftene å utvikle seg videre, sier Thor-Helge Jensen i Vågan Næringsforening som samtidig viste frem Styrelisten Lofoten - en matchmaker for bedrifter og potensielle styrekandidater - utviklet i samarbeid med Formue. 

Leter du etter styremedlem eller vil være med i ett? Meld deg inn i Styrelisten Lofoten

Økt kompetanse 
På lunsjmøtet fikk tilhørerne også høre fra Frode Hov i Lofoten Utvikling om viktigheten av å få inn eksterne styremedlemmer, samt informasjon fra Inger Mari Voie i Egga Utvikling om det kommende styrekurset som arrangeres i høst. 

I samarbeid med Kupa, Vest-Lofoten Næringsforening og Vågan Næringsforening arrangerer Egga - Kurs i verdiskapende styrearbeid i Lofoten. Programmet består av fire samlinger, og gir verdifulle verktøyene styremedlemmer trenger for å utvikle sine ferdigheter og bidra til vekstkraftige bedrifter i nord.  

Les mer om kurset her: Styrekurs i Lofoten



 
Generelt

LES FLERE NYHETER