Meny
F.v: Tor Henriksen (Vågan), Tore Ivar Johansen (Røst), Arne Reiersen (Vest-Lofoten), Raine Nilsen (Røst), Thor Helge Jensen (Vågan) og Aleksander Nordahl (Vest-Lofoten).

Lofotens næringsliv fra øst til vest

11.10.2024 | Tekst: Aleksander Nordahl
Representanter for mer enn 300 selskaper i Lofoten møttes for å diskutere felles muligheter og utfordringer. 
Denne uken møttes Lofoten Næringsforum for å diskutere ytterligere samarbeid mellom næringslivet i regionen. Lofoten Næringsforum består av Vest-Lofoten næringsforening, Vågan næringsforening og Røst næringsforening, som til sammen representerer over 300 medlemsbedrifter og 3.000 ansatte. Målet er å styrke samarbeid på tvers av kommunene for å sikre vekst og utvikling i viktige næringer som fiskeri, havbruk, reiseliv, og handel. 

– Vi står overfor store muligheter, men også utfordringer, og vi må stå sammen for å sikre at Lofoten fortsetter å være en attraktiv plass å drive næring, sier styreleder Arne Reiersen i Lofoten Næringsforum. 

Følg Lofoten Næringsforum på Facebook: Lofoten Næringsforum

Godt samarbeid med kommunene

Samarbeid over kommunegrenser ble fremhevet som en kritisk faktor for å oppnå suksess. Selv om hver kommune har sine egne unike forutsetninger, står næringslivet i regionen overfor mange av de samme utfordringene, ikke minst innen energi og samferdsel. 

Næringsforumet diskuterte også hvordan man kan forbedre rammebetingelsene for næringslivet, og her fikk forumet besøk av ordførerne Einar Benjaminsen fra Flakstad og Vidaer Thom Benjaminsen fra Vågan. Det er i dag veldig godt samarbeid mellom næringsforeningene og de ulike kommunene, og nå jobbes det for å få tettere samarbeid også opp mot Lofotrådet. 

– Dette møtet har vist at vi står sterkere sammen. Vi har et felles mål om å sikre en bærekraftig og langsiktig utvikling for næringslivet i Lofoten, og vi må bygge videre på den entusiasmen og samarbeidsånden vi har sett her i dag, sier Reiersen. 

Les mer: 182 ledige stillinger i Lofoten
Generelt

LES FLERE NYHETER