Meny
Folksomt på reiselivsseminar i Svolvær.

Reiselivet i Lofoten trenger 1.000 ansatte

14.10.2024 | Tekst: Aleksander Nordahl
Nye anslag viser at turismen til Lofoten vil fortsette å øke og da må det rekrutteres flere til regionen. 
Onsdag 9. oktober ble det avholdt et reiselivsseminar i Svolvær i regi av Lofoten Næringsforum og Destinasjon Lofoten. Over 60 fremmøtte fikk høre innlegg fra næringsforeningen, reiselivet, Widerøe, Statens Vegvesen og flere andre. 

Blant det som ble presentert var ferske tall på hvordan det står til i reiselivssektoren i Lofoten og anslag på fremtiden. Nye tall fra Destinasjon Lofoten viser at reiselivet de neste årene vil ha et behov for rundt 1.000 ansatte ekstra. Det tar utgangspunkt i en forventet årlig økning i omsetning på 25%. 

- Vi kjenner allerede til at de prosjektene som allerede er planlagt på reiselivssiden har behov for 3-500 ansatte. Dette blir en utfordring men samtidig et sterkt bevis på at det jobbes bra i reiselivet, sier Thor Helge Jensen i Vågan Næringsforening. 

Les også: Reiselivet - Hva kan vi gjøre til neste år?

Trenger hjelp

"Har vi invitert til turistfest uten å dekke bordet?" Det var spørsmålet som innledet seminaret. Mye av tiden gjennom dagen gikk på å vise frem tallenes tale for turismen og spørre om vi er rustet til å ta imot turistene som kommer. Jensen i Vågan Næringsforening påpeker at Lofoten er heldige som har reiselivet som et bein å stå på, men at det nå er behov for hjelp om vi skal gi turistene et bra nok tilbud. 

– Vi har ikke økonomi lokalt til å legge til rette. Hadde vi bare hatt oss selv å ta vare på, hadde vi nok klart det. Men med den nasjonale og internasjonale bruk av Lofoten, blir dette et nasjonalt anliggende. Da må vi ha hjelp av nasjonale myndigheter for å dekke bordet, sier Jensen. 

Næringsforeningene i Lofoten har dette på blokka og er daglig i kontakt med medlemmer og interessenter innen reiselivet. Vi trenger mer informasjon og bistand så ta gjerne kontakt om noen vil komme med erfaringer eller vil bistå med å finne gode løsninger. 

Vi kommer mer enn gjerne på besøk. 



 
Reiseliv

LES FLERE NYHETER