Meny
AI-generert bilde av styremøte i Lofoten

Vil løfte styrekompetansen i Lofoten

12.09.2024 | Tekst: Aleksander Nordahl
Lofoten Næringsforum lanserer «Styrelisten Lofoten» i samarbeid med Formue og Egga Utvikling, og samtidig arrangeres det kurs i verdiskapende styrearbeid gjennom høsten. Alt dette for å øke styrekompetansen til bedrifter i Lofoten. 
Fra 2024 kom det nye krav om kjønnsbalanse i norske styrer og det vil fremover bli mye mer søkelys på hvordan styrene i nordnorske bedrifter skal settes sammen. 

- Vi i Lofoten Næringsforum ser et stort behov for flere styrekandidater i våre medlemsbedrifter fremover, og vi må samtidig bli flinkere til finne de riktige personene. Vi lanserer nå «Styrelisten Lofoten» som skal gjøre det lettere å finne nye og spennende kandidater, sier daglig leder Aleksander Nordahl i Lofoten Næringsforum. 

Styrelisten er en database for å matche lokale bedrifter med lokale ressurspersoner som kan tre inn som styremedlemmer. Et gratis verktøy og digital møteplass for å koble styrekandidater og bedrifter. 

Meld deg på her: Styrelisten Lofoten

Mer kompetente styremedlemmer
Arbeidet med Styrelisten Lofoten er et samarbeid mellom Lofoten Næringsforum, Formue og Egga Utvikling. 

- Vår ambisjon med dette samarbeidet er å motivere flere til å ta på seg styreverv, og å gi lokale bedrifter og valgkomiteer en base med høyt kompetente styremedlemmer. 

Det sier Marthe Hov Jacobsen, daglig leder i Egga Utvikling. Sammen med KUPA arrangerer Egga nå kurs i verdiskapende styrearbeid. Kurset går over fire dager i perioden oktober-februar, og skal gi deltakerne innsikt og verktøy man trenger for å bidra til vekstkraftige bedrifter i nord.

Andre tema på kurset vil være rekruttering, strategiarbeid, bærekraft og samfunnsansvar, beredskap, økonomi og samspillet mellom styret og daglig ledelse. Kurset er relevant for både erfarne og nye styreledere, styremedlemmer og daglige ledere i små og mellomstore private og offentlige bedrifter. 

Meld deg på styrekurset her: Styrekurs


 
Generelt

LES FLERE NYHETER